Вівторок, 14.05.2024, 21:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Церковний календар
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Прогноз погоди
Зворотній зв'язок
Храм св. Володимира і блжн. мчн. о. Емільяна Ковча
Головна » 2010 » Травень » 25 » Святкування Зіслання Святого Духа
10:28
Святкування Зіслання Святого Духа
Святкування Зіслання Святого Духа, Святої П’ятидесятниці, або як ще називають цей час Зеленими Святами, відзначається Церквою завжди урочисто. Саме цього дня, 23 травня, Львівська Духовна Семінарія святкувала свій празник. До дня свята долучилися і інші знакові події. Духовний навчальний заклад носить назву Святого Духа, як також і місцевий храм Семінарії. Окрім цього, празник поєднав ще одну подію, а саме 20-ття відновлення Львівської Духовної Семінарії, після виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля на теренах колишнього Радянського Союзу. Розпочалося свято в Семінарії святковою Утренею, яку відслужив духівник ЛДС, о. Андрій Стасів. Перед початком Божественної літургії на свято завітав Преосвященніший владика Ігор (Возьняк), окропив свяченою водою підрясники семінаристам – студентам першого курсу, які традиційно удостоюються носіння підрясників (одяг чорного кольору) впродовж навчання у Семінарії. Серед цих студентів першокурсників  був також виходиць з нашого міста семінарист Гавінський Андрій.
З нагоди празника до Львівської Духовної Семінарії завітали також чисельні гості. Серед них, колишні ректори цієї Семінарії, а сьогодні єпископи – владика Юліан Вороновський та владика Степан Меньок, протосинкел Львівської Архиєпархії о. Орест Фредина, економ Львівської Архиєпархії о. Володимир Ониськів, ієромонах Венедикт, Ігумен Свято-Успенської Унівської Лаври, протоігумен Львівської провінції ЧНІ ієромонах Василь Іванів та близько тридцяти священиків.
Гостями свята стали також ректори та віце-ректори, а також представники керівників міжнародних відділів католицьких університетів Європи, які днями раніше брали участь у Генеральній Асамблеї Федерації Католицьких Університетів Європи (FUCE), що проходила вперше у Львові. Не оминули увагою свята і представники влади. Серед них, Голова Львівської обласної ради п. Мирослав Сеник, відомий український політик Іван Васюник, також мер міста Львова п. Андрій Садовий.
В часі святкової Божественної літургії, Архиєпископ Львівський Ігор у своєму слові до вірних зазначив, що перед людиною завжди залишається вибір щодо добра та зла, а Божий заклик завжди є актуальний: «Дух Істини готовий прийти, принести своє світло й тепло. Спалити гріх та усі його мости. Почуймо його мову. Хай вона стане нам зрозумілою. Біймося того, щоб мова Святого Духа… не була нам чужою… Хай мова Святого Духа для нас буде постійно рідною та зрозумілою».
 
Переглядів: 607 | Додав: V-13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024