Субота, 20.04.2024, 12:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Церковний календар
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Прогноз погоди
Зворотній зв'язок
Храм св. Володимира і блжн. мчн. о. Емільяна Ковча
Головна » 2010 » Серпень » 21 » Перший пам’ятник о. Омеляну Ковчу в Україні буде встановлено в Стрийській єпархії
23:00
Перший пам’ятник о. Омеляну Ковчу в Україні буде встановлено в Стрийській єпархії
19 серпня 2010 року на центральному майдані міста закладено пам’ятний камінь на місці, де стоятиме перший в Україні пам’ятник блаженному священномученику Омеляну Ковчу.


Урочистості розпочались Архиєрейською Божественною Літургією в храмі святого Миколая. Відтак Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, разом з о. Богданом Манишиним, протосинкелом Стрийської єпархії УГКЦ, о. Ігором Барбуляком, деканом Перемишлянським, о. Віктором Мельником, адміністратором храму святого Миколая, о. доктором Степаном Батрухом, парохом греко-католицької парафії у м. Люблін (Польша), архидияконом Миколою Стручинським, дияконом Романом Штігером та святочною громадою процесійно вирушили до місця закладення каменя.

Після спільної молитви Владика Тарас, голова оргкомітету із вшанування пам’яті блаженного священомученика Омеляна Ковча Іван Васюник, виконавчий голова комітету із вшанування пам’яті о. Омеляна Ковча отець доктор Степан Батрух, голова Львівської ОДА Василь Горбаль та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник підписали акт доброї волі про встановлення в швидкому часі пам’ятника блаженному о. Омеляну Ковчу.

«Його світлий приклад, його свідчення як священика, як українця, але найперше як людини, сьогодні зібрало нас тут разом, на місці, котре посвячуємо як особливе місце нашої зустрічі через постать блаженного священномученика з Христом», – зазначив Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ. «Робимо це, аби в призмі життєвого свідчення о. Омеляна Ковча і ми, через його заступництво і молитви, могли теж у свому житті, на тому місці, де нас Боже провидіння поставило, незважаючи на різні поділи, які існують, творити єдину християнську українську родину».

«Сьогоднішня подія – не місцевого, не районного, не обласного і навіть не загальноукраїнського значення. І рівень цієї події визначає життєвий подвиг блаженного священномученика Омеляна Ковча, який був великою людиною, великим праведником і великим українцем», – зазначив Іван Васюник на урочистостях.

У своєму слові о. Степан Батрух закликав до грунтовного дослідження діяльності о. Омеляна, до належного пошанування його постаті, назвавши в його честь вулицю, створивши музей в Космачі, де він народився, або в Перемишлянах, де він був парохом.

За словами Петра Писарчука: «Якщо Господь Бог дасть мені здоров’я, то до наступного Спаса цей майдан буде мати вигляд, гідний пам’яті такого великого чоловіка. Якщо ж оргкомітетом буде відібрано проект, то наступного року тут буде також і пам’ятник».

Прес служба Стрийської єпархії УГКЦ
Переглядів: 1396 | Додав: V-13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024