Вівторок, 07.05.2024, 19:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Церковний календар
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Прогноз погоди
Зворотній зв'язок
Храм св. Володимира і блжн. мчн. о. Емільяна Ковча
Головна » Архів матеріалів
Коротка історія посту.
Святі Апостоли молитвою і постом приготовлялися на зіслання Святого Духа. Вони багато молилися й постили перед тим, як почали проповідувати Євангелію. Після молитви й посту вони висвячували нових пресвітерів на апостольську працю, як це читаємо в Діяннях апостольських: „Вони настановили їм по церквах пресвітерів, а після молитви й посту, передали їх Господеві, в якого ті увірували” (14, 23). Тож і св. Церква з давен-давна молитвою і постом приготовляє своїх вірних до зустрічі великого празника Святих Верховних Апостолів Петра й Павла, що їх пам'ять святкуємо 12 липня, а наступного дня ще й Собор 12-ти Апостолів. Цей піст наступає по св. П'ятдесятниці, тому в давнину деколи звали його постом П'ятдесятниці. Він знаний також, як піст св. Апостолів, піст Апостольський, піст Пе ... Читати далі »
Переглядів: 593 | Додав: V-13 | Дата: 26.05.2010 | Коментарі (0)

СТРИЙ. 23 травня 2010 року, на празник Зіслання Святого Духа, в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий Владика Тарас Сеньків відслужив Архиєрейську Літургію.

Йому співслужили: о. Богдан Манишин (Протосинкел Стрийської єпархії УГКЦ), о. Мирон Гринишин (Адміністратор катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий), о. Назарій Греділь та диякон Микола Стручинський.

У своїй проповіді Владика Тарас, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, привітав присутніх з Днем народження Церкви як спільноти (в дні Зіслання Святого Духа родиться і починає діяти Христова Церква) та пригадав про те, що кожному з нас «дано Духа Святого не для того, щоб ми вмерли, але щоб жили навіки».

На цій Літургії дарами Святого Духа в особливіший спосіб було над ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: V-13 | Дата: 26.05.2010

23 травня, у день празника Зіслання Святого Духа, Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, взяв участь у святковій Божественній Літургії, яку було відслужено у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового. У цей день шестеро дітей, членів парафіяльної спільноти, вперше приступили до святого таїнства Покаяння та урочисто прийняли Пресвяту Євхаристію. «Празники бувають різні. Є празники, в яких ми тільки згадуємо якусь подію, ось так, як 22 травня був празник Святого Миколая, так званого «теплого Миколи»... Але є інші свята, які для нас є не тільки спогадом чогось, що сталося, але є пригадкою чогось, що стається у нашому житті щороку, в кожний час», – розпочав свою проповідь Глава УГКЦ. «Нам не легко бути християнами. Кожний, хто хоче бути справжнім християнином повинен бути готовим до труднощів. З нас люди ... Читати далі »
Переглядів: 804 | Додав: V-13 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

23 травня 2010 року на свято Зіслання Святого Духа в нашому храмі св. Володимира і блжн. мчн. о. Емільяна Ковча відбулося Перше св. причастя. Цьогоріч вперше до Святої Тайни Сповіді та урочистого причастя приступило 34 дитини. По закінченні літургії вони отримали молитовники та пам'ятки про цю урочисту подію у своєму житті, мить зустрічі з Ісусом Христом.

Переглядів: 2602 | Додав: V-13 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

Святкування Зіслання Святого Духа, Святої П’ятидесятниці, або як ще називають цей час Зеленими Святами, відзначається Церквою завжди урочисто. Саме цього дня, 23 травня, Львівська Духовна Семінарія святкувала свій празник. До дня свята долучилися і інші знакові події. Духовний навчальний заклад носить назву Святого Духа, як також і місцевий храм Семінарії. Окрім цього, празник поєднав ще одну подію, а саме 20-ття відновлення Львівської Духовної Семінарії, після виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля на теренах колишнього Радянського Союзу. Розпочалося свято в Семінарії святковою Утренею, яку відслужив духівник ЛДС, о. Андрій Стасів. Перед початком Божественної літургії на свято завітав Преосвященніший владика Ігор (Возьняк), окропив свяченою водою підрясники семінаристам – студентам першого курсу, які традиційно удостоюються носіння підрясників (одяг чорного кольору) впродовж навчання у Семінарії. Серед цих студентів першокурсників  був також виходиць з н ... Читати далі »
Переглядів: 606 | Додав: V-13 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

Cпільною молитвою та вступним словом о. Андрія Бінаса, Голови Катехитичної комісії Стрийської єпархії, розпочався cемінар для поглибленні рівня знань тих, хто проводить літні катехитично-оздоровчі табори на засадах християнської моралі. Учасниками семінару стали вчителі християнської етики м. Стрий та Стрийського району, Голова Молодіжної комісії Стрийської єпархії УГКЦ о. Олександр Ройко, представники духовенства Стрийської єпархії та миряни, зацікавлені у проведенні таборів. Запрошений доповідач – Назар Дуда, представник Патріаршої Катехитичної комісії – з власного досвіду поділився особливостями організації літніх катехитично-оздоровчих таборів та використанням інтерактивних методів, які допомогли б у проповідуванні молоді християнських цінностей під час її відпочинку. В практичній частині семінару учасники мали нагоду особисто навчитись різноманітним іграм на знайомство, що, поряд із спільною молитвою, є найкращим засобом згуртування молоді. Також мова йшла про м ... Читати далі »
Переглядів: 534 | Додав: V-13 | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024